Beskidt Chokoladekage

Antal: 8-10 Pers.

Ingredienser:

4 Æg

4 Dl. Sukker

1.5  Dl. Hvedemel

200 G. Mørk Chokolade (70% Helst)

200 G. Smør

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker, til det er meget lyst og luftigt. Smelt imens smør og chokolade ved svag varme eller over vandbad. Når det er smeltet og rørt godt sammen, vendes chokolademassen forsigtigt sammen med æggesnapsen, til det har en ensartet konsistens. Sigt melet og vend det forsigtigt i resten af dejen.

Hæld dejen i en smurt rasp- eller meldrysset form, evt. en springform 24 cm. i diameter eller en lille rugbrødsform, og bag kagen ved 200 grader i 30 minutter.

Lad kagen stå i formen til dagen efter, så den sætter sig.

Tips:

Kagen er meget tung, og det anbefales man kun spiser et lille stykke. Derudover kan den være næsten flydende i midten, hvis den laves i en lille form, hvilket også er en grund til navnet ‘beskidt’ chokoladekage