Banana Cream kage

Ingredienser:

Tærtebund
150 gr. hvedemel
100 gr. smør
50 gr. sukker
½ æg

Banana Cream Kage
150 gr. sukker
40 gr. hvedemel
½ tsk. salt
475 ml mælk
3 æggeblommer, piskede
30 gr. smør
korn fra 2 vanilje stænger
4 bananer, i skiver

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser til tærtebunden æltes sammen i en skål og sættes i køleskabet i en time

Smør en tærteform. Rul tærtedejen ud og læg den i formen. Husk at prikke bunden med en gaffel.

Bag ved 200 °C i ca. 20 min eller indtil bunden er gylden.

I en gryde blandes mel, sukker og salt. Tilføj mælk lidt efter lidt mens der røres. Sørg for at der ikke er klumper i.

Opvarm langsomt under konstant omrøring indtil det hele koger. Lad det koge i 2 minutter og tag gryden af varmen.

Bland en smule af den varme creme i æggeblommerne, rør rundt og hæld derefter æggeblommerne i den varme creme. Pisk cremen kraftigt i 2 minutter.

Tilsæt smør og vanilje og pisk cremen yderligere.

Læg bananskiverne i den bagte tærtebund

Hæld vanilje cremen over.

Bag i 30-35 minutter ved 175 °C. Lad tærten køle af.

Server med flødeskum og evt. karamelsauce – det er himmelsk.

Velbekom 😊